Marcin Piróg ponownie powołany na stanowisko prezesa zarządu Biomed-Lublin

Rada nadzorcza Biomed-Lublin powołała Marcina Piroga na stanowisko prezesa zarządu oraz członka zarządu ds. operacyjnych Piotra Fica, podała spółka. Zarząd w niezmienionym składzie na nową wspólną kadencję, będzie sprawował funkcji od 1 lutego 2020 przez 4 lata.

Marcin Piróg ukończył Politechnikę Lotaryńską we Francji, ma także dyplom Master of Business Administration w NSEAD we Francji i Advanced Management Program Harvard Business School w USA.

„Przebieg kariery zawodowej: 06.2017 – obecnie – Biomed-Lublin S.A. – prezes zarządu, 05.2014 – obecnie – Optimaled Sp. z o.o. – prezes zarządu, 2010 – 2012 – PLL LOT S.A. – prezes zarządu, 2010 – Ruch S.A. – prezes zarządu, 2000 – 2008 – Carlsberg Polska – prezes zarządu, 1998 – 2000 – Leaf Group – wiceprezes CEE, 1997 – 2000 – Leaf Polska S.A. – prezes zarządu, 1993 – 2007 – E. Wedel S.A. – dyrektor R&D, dyrektor generalny confectionery, 1985 – 1992 – Total France – inżynier produkcji, szef produkcji” – podano także.

Biomed-Lublin Wytwórnia Surowic i Szczepionek jest polską firmą farmaceutyczną działającą od 1944 roku. Firma zajmuje się produkcją preparatów leczniczych (leki na receptę, wyroby medyczne oraz odczynniki laboratoryjne, stosowane w laboratoriach biochemicznych i medycznych). Spółka jest notowana na głównym rynku GPW od 2015 r.

(ISBnews)